10 augustus 2022

Eerste Westlandse monumentenbord onthuld

De werkgroep Erfgoedbescherming Westland heeft afgelopen vrijdag het eerste Westlandse monumentenbordje geplaatst, aan het Oude Raadhuis in Naaldwijk. De onthulling kreeg een officieel tintje en geschiedde door Jan Maat, voorzitter van deze werkgroep, in aanwezigheid van Pim van Haaren, eigenaar van het pand, en vele belangstellenden.

De werkgroep heeft eerder een plan ontwikkeld om minstens 100 monumentale panden in de gemeente Westland te voorzien van monumentenbordjes. Westlanders krijgen daardoor meer kennis van de geschiedenis van hun dorpen en de werkgroep hoopt dat daarmee ook meer betrokkenheid met de plaatselijke historie gaat ontstaan. Op de bordjes zijn QR-codes aangebracht waarmee uitgebreidere informatie over een pand kan worden ingezien.

De gesprekken met de Westlandse monumenten-eigenaren verliepen heel positief waardoor er nu al meer dan 50 bordjes gereed zijn. Die worden de komende weken aan de muren bevestigd. In het late najaar volgt een tweede reeks van 50 bordjes en de werkgroep heeft de hoop dat dit aantal nog verder uitgebreid kan worden.